Fontos döntés

2022.07.20. 10:02

Hétvégén időközi választás lesz Bihartordán

Ketten indulnak a polgármesteri székért a kevesebb mint ezer lakosú településen.

Egy szavazókör fogadja a helyi választópolgárokat

Forrás: MW-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. őszén váratlanul lemondott polgármesteri megbízatásáról Serdült Csaba. Az időközi választásokat azonban az akkor hatályos jogszabályok szerint nem tarthatták meg, így Varga Imre alpolgármester vette át a településvezető feladatait.

Serdült Csaba lemondása után sok pletyka kelt szárnya, egyes szóbeszédek szerint bilincsben vitték el a falu első emberét, de volt olyan változat is, hogy nem volt elég pörkölt a falunapon. A híreszteléseket később a Napló megkeresésére cáfolta az expolgármester és elmondta: társadalmi megbízatású feladatait azért kellett visszamondania, mert a másik munkahelyével azt nem tudta összeegyeztetni.

Egy szavazókör lesz vasárnap

A veszélyhelyzet elmúlását követően ismét lehetőség nyílt az időközi választások megtartására, a bihartordai voksolást július 24-én tartják. A falu lakosságszámának megfelelően egy szavazókör lesz: a Kossuth utcai általános iskolában várják majd a választópolgárokat reggel 6 óra és este 19 óra között. A Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelentek szerint összesen 765 fő választópolgára van a településnek.

A 2019-es őszi választások alkalmával ketten indultak a polgármesteri székért: Serdült Csaba mellett Guth Zoltán László mérette meg magát. Előbbi végül a leadott voksok több mint 80 százalékát szerezte meg. A mostani időközin és két induló lesz: a korábban a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöki tisztjét betöltő Horváth Tiborné, valamint Petrucz Sándor aljegyző. Mindketten függetlenként indulnak. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában