reagáltak a történtekre

2021.10.05. 11:33

Váratlanul lemondott Bihartorda polgármestere, sokféle pletyka indult útjára a döntése után

Egyelőre az alpolgármester viszi a falu ügyeit.

Fotó: Péter Imre

Társadalmi megbízatású polgármester voltam, a másik munkahelyemmel pedig már nem tudtam összeegyeztetni a teendőimet

– mondta el a Napló megkeresésére Serdült Csaba, Bihartorda polgármestere a lemondásával kapcsolatos híreket megerősítve.

Sokféle pletyka indult útjára a döntés nyomán. A történetek igencsak színesek voltak, még a képzelet határtalanságáról is tanúbizonyságot tettek.

Szóbeszéd tárgya volt, hogy bilincsben van a település első embere, vagy hogy nem volt elég pörkölt a falunapon.

Kiderült, hogy ezek a történetek csak mende­mondák, legalábbis Varga Imre alpolgármester egyértelműen cáfolta azokat, és megerősítette a polgármester állítását a lemondással kapcsolatban.

– Tudomásom szerint az önkormányzat gazdálkodása rendben van, az viszont tény, hogy a polgármester egy nagy üzemet vezet, és mivel ott nagyon sok feladata van, így kevés időt tudott eltölteni a munkahelyén – mondta.

Serdült Csaba, az azóta lemondott polgármester a nyáron átadott új közösségi ház előtt | Fotó: Péter Imre

Egy időre veszi át

Az alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy bár a váratlan helyzet miatt átveszi a vezetést, a jövőben már nem kíván indulni a polgármesteri címért. Most a meglévő projekteket folytatja, a már megkezdett fejlesztéseket befejezi. Elsorolta, hogy jelenleg egyebek mellett a főtéren és a piactéren terveznek korszerűsítést, valamint beruházás folyik mezőgazdasági feltáróúttal, illetve csapadékvíz-elvezető rendszerrel kapcsolatban is. Szavai szerint a fejlesztéseket minél hamarabb befejeznék, hiszen láthatóan növekednek az építőanyag­árak.

Véleménye szerint a történtek ellenére is mindennek a megszokott módon kell történnie a következő néhány hónapban.

Petrucz Sándor jegyzővel igyekeznek a következő időszak ügyeit a tervek szerint intézni; mint mondta, segítséget ígért nekik Serdült Csaba.

December végéig nem lehet

Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a választás után olyan személy kezébe kerül a település irányítása, aki szem előtt tartja a falu életét és fejlődését. Hozzátette, hogy Bihartorda sorsát alpolgármesterként, képviselőként szívesen követi és segíti a jövőben is.

A település jegyzője arról tájékoztatott, hogy a járványügyi veszélyhelyzetet meghosszabbították, így tehát december végéig nem lesz időközi választás a településen. A határidő lejárta utáni 15 napon belül kell a választást kitűzni, majd a dátumhoz viszonyított 120 napon belül új polgármestert választani.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában