Te láttad már őket?

2022.07.26. 16:22

Ellepték a nyulak Debrecen belvárosát

Észrevétlenül tűntek fel, de a szemfüles debreceniek már találkozhattak a fűben megbúvó, nyuszikat formáló bokrokkal a főtéren és a belváros környékén.

Forrás: Czinege Melinda

Kíváncsiak voltunk, mikor és hogyan szaporodtak el a gyermekek és a párok arcára mosolyt csaló ugrifülesek. Pethe Tamás, a DEKERT Nonprofit Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, valóban a társaság helyezte ki a díszítőelemeket. Tanácsára felkerestük a nyuszis bokrok ötletgazdáját, Debrecen főkertészét:

A tavaly megjelent vertikális futtatókhoz hasonlóan idén ezekkel a nyírható madárbirsekkel rukkoltunk elő. Azzal a céllal, hogy vigyünk egy kis izgalmat az ágyásokba

– mondta érdeklődésünkre Kuhn András.

A főkertésztől megtudtuk, az állatfigurás motívumok a jelenlegi kiültetéssel érkeztek, és a következő cseréig színesítik a városképet, a további sorsuk azonban még nem ismert. Nyilvánvalóan pörkölt nem lesz belőlük, de elképzelhető, hogy valahol még fel fognak bukkanni. Annyit elárult, hogy egy pagony vagy játszótér környékén lehet rájuk a jövőben számítani.

Forrás: Czinege Melinda

Kuhn András elárulta, hasonlóan rendhagyó látványosságokat ugyan jelenleg nem terveznek, a közeljövőben főleg a virágok mennyiségével szándékoznak elkápráztatni a debrecenieket.

A madárbirsnyulakból egy tucat szóródott szét a Kossuth tér környékén. Szerkesztőségünk nyolcat sikeresen megtalált. Kíváncsian várjuk, olvasóink felfedezik-e mind a tizenkettőt. Kezdődjék hát a nyúlidény! Várjuk a nyuszik búvóhelyeit leleplező hozzászólásokat.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában