Biharnagybajom

2022.06.19. 10:30

Útalapot kap a Várkert utca

Kezdődhet a munka, az útépítés első üteme.

Forrás: Illusztráció/Freepik

A napokban elindulhat a biharnagybajomi Várkert utca szilárd burkolatú úttá alakításának első üteme. A közbeszerzési értesítő csütörtöki számában megjelentek szerint egy vekerdi székhelyű cég adta a legkedvezőbb ajánlatot az új útalap készítésére és a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges szikkasztóárkok kialakítására. 

A kiírás szerint, az utca meglévő útalappal rendelkezik, azonban ennek nyomvonala nem optimális. Az utcában a csapadékvíz elvezetése nem megoldott. A tervezett út hossza összesen 343 méter. A jelenlegi első ütemben az építési engedélyben meghatározott útalapépítést kell elvégeznie a vállalkozónak. A szegélyek és az aszfaltrétegek építése csak a következő ütemben lesz majd. A tervezett útburkolatot 4 méter szélességben határozta meg az önkormányzat. Mellette mindkét oldalon másfél méter földpadka épül. A jelenlegi első ütem része a közút burkolatára hulló csapadékvíz elvezetésére szolgáló szikkasztóárok megépítése is, amely nem vízjogi létesítési engedélyköteles. A vállalkozási szerződést június 13-án írták alá a felek, a munkálatokra 3 hónap áll a kivitelező rendelkezésére. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában