Jegyzet

2022.06.23. 07:00

Elhozza a nyarat

– Mi az, ami először eszedbe jut a nyárról? – bevett szokás az efféle asszociációs játék az általános iskolások, főként a legfiatalabb kisdiákok körében.

Bucsi Bernadett Ildikó

Nagyszerű lehetőség arra, hogy elsajátítsák az évszakokhoz tartozó legismertebb jegyeket. Mint őszhöz a sárga falevél, a télhez a karácsony, a tavaszhoz a virágzó természet, úgy passzol a nyárhoz az édes, illatos dinnye. 

Ha tőlem kérdezed, mi jut eszembe a nyárról, a dinnye az elsők között lesz, mert ha a gyerekkoromra gondolok, állíthatom: összeforr a fesztelen nyár a piros-fehér-zöld színeket viselő gyümölcs ízével. 

Szép emlék teszi zamatossá azt a dinnyét, amit a ’ványai strandon töltött nap után apu választ az út mentén, ami aztán a piros Ladában hátul az apró lábak mellett még éppen elfér. Amit hazaérve alig bírnak becipelni a gyerekkezek, és ami hangos reccsenéssel gyűjti az asztal köré a famíliát. Hiányzik ez a dinnyeízű nyár... 

Bucsi Bernadett Ildikó 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában