Közlekedés

2022.05.31. 11:43

Nagyszabású pályafelújítás jön Debrecenben, egy kereszteződést teljesen lezárnak majd

Több jelentős munkálat is várható.

Balról: Miklós István, a DKV forgalmi igazgatója és Tóth Szabolcs vezérigazgató a keddi sajtótájékoztatón | Forrás: Molnár Péter

A Péterfia utcán sín-, a Kálvin téren vágánykapcsolat-cserét hajtanak végre, a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében átépítik a pályaszerkezetet, míg az Erzsébet és Kossuth utca közötti szakaszon új aszfaltburkolatot kap a villamosvonal

– derült ki a DKV Zrt. sajtótájékoztatóján, kedden.

Ideiglenes változások

A rekonstrukciót három ütemben végzi el a társaság. Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója az eseményen az elkövetkező hónapok munkálatairól beszélt. – A társaság a következő időszakban az 1-es villamos vonalán, illetve az 1-es és 2-es villamosvonal közös szakaszán fog pályafelújítási munkálatokat végezni. Az első ütemben a Péterfia utcán cserélünk sínt (június 18-19.). A második ütemben a Kálvin téren lévő pályán vágánykapcsolatot cserélünk (június 20.-július 10.) Ezzel párhuzamosan az Erzsébet utca és a Kossuth utca közötti szakaszon aszfaltozási munkálatokat hajtunk végre, két kisebb ütemben (június 20. - július 5.) A harmadik ütemben pedig – alkalmazkodva a városban lévő útfelújításokhoz és rendezvényekhez – augusztus 22-től az Egyetem tér és a Nagyerdei körút kereszteződésében egy teljes pályaszerkezet-cserét végzünk majd el (augusztus 22. - szeptember 18.) – mondta.

Miklós István forgalmi igazgató kifejtette, az első ütem során az 1-es villamosvonal külső részén villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Hozzátette,

a második ütem már jobban érinti a közlekedőket: a felújítási munkálatok során az 1-2-es közös szakaszán, valamint a 2-es villamosvonal teljes hosszán villamospótló autóbuszok közlekednek majd, ideiglenes megállóhelyekkel operálva, egyik irányban sem érintve a Városháza, valamint a Kossuth tér megállóhelyeket.

A harmadik ütemben

a Nagyerdei körút, valamint az Egyetem tér kereszteződését teljes szélességében lezárják majd az autóforgalom elől.

Az 1-es villamosvonal ettől függetlenül közlekedni fog a Nagyállomás és az Egyetem között. Igaz, a járatok a Nagyállomás irányában a Klinikáknál, az Aquaticum, illetve a Medgyessy sétány ideiglenes megállóhelyeken állnak majd meg.

Mint elhangzott, a társaság honlapján további információt találhatnak az érdeklődők, az ideiglenes megállókról pedig videó is készül majd, amelyet a villamosokon is meg lehet nézni. Arra kérik az utasokat, a munkálatok során legyenek türelemmel.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában