Fotókkal

2022.05.07. 16:58

Matiné a csuszkákért és kocsányos tölgyekért

Faültetéssel és ismeretterjesztéssel ünnepelték a madarak és fák napját Ondódon.

Forrás: Kiss Annamarie

Madárcsicsergés, a Természettár vezetője, Váradi Zoltán és teljesen felújított közösségi ház várta szombat délelőtt az ondódiakat. A városrész közösségi házában az immár 120 éves madarak és fák napját ünnepelték. 

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Az épületben felállított információs táblákon a Nagyerdő élővilágával ismerkedhettek meg az érdeklődők, majd Katona Erzsébet önkormányzati képviselő köszöntötte a természetkedvelőket. Örökzöld meglepetéssel is készült: az ondódiaknak ezentúl közös fenyőfájuk lesz a közösségi ház kertjében. 

Váradi Zoltán többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az időszakban a madáretetőkkel már nem segítünk, sokkal inkább kárt okozunk nekik, ezért a hideg napok beálltáig érdemes eltávolítani azokat a kertekből. Madáritatóra viszont egész évben szükség van, az ünnepi délelőttön arra is volt lehetőség, hogy saját magunk is elkészítsünk egyet. 

Váradi Zoltán, a Természettár vezetője
Forrás: Kiss Annamarie

A madarak és fák napja Ondódon első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal valósult meg, a találkozót faültetés zárta: a városrész három vadcseresznye-, három mogyoró- és két fűzfával gyarapodott.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában