Érkeznek a kérdőívek

2022.05.07. 13:10

Két fontos témában is véleményt alkothatnak az újfaluiak

Az önkormányzati lakóingatlanokról és az energetikai szolgáltatás megújításáról kérdezik a helyieket.

Forrás: Napló-archív

Két fajsúlyos, a város gazdasági életét és működését hosszú távon is befolyásoló kérdésben kéri a lakosság véleményét Berettyóújfalu önkormányzata – tájékoztatott a helyhatóság. 

Az első az önkormányzati lakóingatlanok hasznosításának témaköre. Ezeket két cél szerint hasznosítják jelenleg: szociális bérlakásként, rászorulóknak, valamint a fiatalok helyben maradását ösztönözve fecskelakásként. Mindkét esetben az átmeneti lakásbiztosítás a cél, mindaddig segíteni az érintetteket, amíg saját megoldást nem találnak. A helyhatóság a meglévő lakásállomány további fenntartásáról, rendelkezésre bocsátásáról szeretné felmérni a város közösségének véleményét, javaslatait. 

A másik a távhőszolgáltatás korszerűsítése a hosszú távú fenntarthatóság és gazdaságosság érdekében geotermikus energiahasznosítással. Ez rövid távon költséges beruházás, azonban valamennyi megújuló energiaforrást tekintve a leggyorsabban megtérülő és az időjárási viszonyoknak legkevésbé kitett megoldást jelenti. Pályázati forrás erre nem áll rendelkezésre, ezért az önkormányzat hitelt venne fel, melyet a keletkező megtakarításból fizetne vissza. 

A fentiekről egy hat kérdésből álló kérdőívet állított össze az önkormányzat, melyet minden háztartásba eljuttatnak. Ezeket a lakosok május 20. délután négy óráig adhatják le a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban, a népkonyha osztópontjain és a berettyószentmártoni postán. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában