Hulladékgazdálkodás

2022.05.31. 14:40

Derecskei lomtalanítás: jöhet a második kör

Figyelem! Nem mindent szállítanak el!

Forrás: Bordán Szabolcs Facebook-oldala

A szombati, éves lomtalanítás alkalmával több lakossági jelzés és észrevétel történt, miszerint több ingatlan elé kikészített lomhulladék nem lett begyűjtve, nem szállították el. 

Forrás: Bordán Szabolcs Facebook-oldala

– Kollégáink a hétfői napon szemlézték a város utcáit, az el nem szállított hulladékokról dokumentációt készítettek, melyet eljuttattunk a szolgáltató részére. A Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint alaposan átnézték az önkormányzat által készített képeket és általuk megállapításra került, hogy a szállítást-begyűjtést végző munkatársaik az esetek döntő többségében helyesen jártak el – írta közösségi oldalán Bordán Szabolcs. A városvezető hozzátette, előre közölték, mely hulladéktípusokat nem fogja elszállíttatni a szolgáltató, így ebbe a körbe nem fért bele az elektronikai-, az autóbontásból származó- és egyéb, nem beazonosítható veszélyes hulladék.

A polgármester kiemelte, június 1-jén egy második körös begyűjtéssel fogják elszállítani a leadott címekről a begyűjthető hulladékot.

Forrás: Bordán Szabolcs Facebook-oldala

Felhívta a figyelmet továbbá, hogy nem szállítják el a kommunális hulladékot, az építési törmeléket, az üveghulladékot, az autógumit, az akkumulátorokat, a veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat, vegyszereket és minden olyan tárgyat, ami begyűjtése veszélyezteti a szakemberek testi épségét, egészségét. Azok esetleges ártalmatlanítása, leadása vagy megfelelő hulladékkezelő telepre történő elszállítása az ingatlan tulajdonosának feladata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában