Olvasói panasz alapján

2022.04.13. 15:35

Indokolt volt a Kender utcai akácok gallyazása

Forrás: Molnár Péter

Egy olvasónk azt panaszolja, hogy a Kender utca elején lévő akácfák életveszélyesek, az elszáradt ágaik a villanyvezetékre is rálógnak. Mint írta, ő több alkalommal tértivevényes levélben kérte az önkormányzat intézkedését, ahonnan egy alkalommal kint is járt egy illetékes, aki azt mondta, hogy erre nincs keret. Várható beavatkozás az adott szakaszon? – kérdezte. 

„Debrecen megyei jogú város vezetése kiemelten kezeli a »zöldügyeket«, hogy a teljes utcaképek egységes és esztétikus képet alkossanak, valamint rendezett, aktív zöldfelületek legyenek az ott élők és minden debreceni megelégedésére. A város területén több ezer fa található, melyek tervszerű kezelési, gallyazási munkálatait a fészekrakási, költési időszakon kívül végeztetjük. A Kender utca illetékes zöldterületi ügyintézője a területen helyszíni szemlét tartott. A bejárás során megállapította, hogy 5 japánakác koronakönnyítő gallyazása vált indokolttá. (A koronakönnyítő ápoló gallyazás magában foglalja a fák lombkoronáján lévő száraz ágak eltávolítását is.) Zöldterületi osztályunk a szükséges gallyazási munkanemeket az első bejelentést követően előjegyzésbe vette. A megbízott vállalkozó az éves gallyazási terv mentén végzi év közben ütemezett feladatait. Az előjegyzésben szereplő 5 érintett japánakác koronakönnyítő gallyazása ütemterv szerint még a fák kilombosodása, illetve a fészkelési időszak előtt, idén kora tavasszal megtörtént” – válaszolta a polgármesteri hivatal. 

PSZ 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában