Akár a gumicukor

2022.04.28. 12:34

Aprók és színesek a Debreceni Állatkert óvodás gabonasiklói

Az ifjú hüllők múlt héten keltek ki a tojásból, de máris elfogyasztották az első napos egereiket.

Forrás: Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert ismét örömhírrel szolgálhat a Pálmaház évről évre sikeresen szaporodó lakói, a gabonasiklók háza tájáról, miután a nagyjából két hónapja keltetőbe helyezett hosszúkás, lágyhéjú tojásokból a múlt héten összesen nyolc egészséges utód bújt elő. A négyféle színváltozatban pompázó siklóbébik szépen cseperednek a kulisszák mögött; első vedlésük sikeresen megtörtént, csütörtökön pedig elfogyasztották első napos egereiket. Idő közben a gondozók további tojásokat is felfedeztek a szülők terráriumában, így az intézmény bízik a folyamatos szaporulatban – tudatta a nagyerdei állatkert.

Forrás: Debreceni Állatkert

Az Észak-Amerikában őshonos vörös gabonasikló (Pantherophis guttatus) nevét arról kapta, hogy gyakran előfordul gabonatárolók környékén. Kedveli a sűrűn benőtt területeket, erdei tisztásokat, elhagyatott épületeket. Elsősorban éjszakai ragadozóként főként rágcsálókkal táplálkozik, de madarakat és denevéreket is elejt. Más siklófélékhez hasonlóan ez a faj sem termel mérget, táplálékát fojtással szerzi. Aktív természetének és viszonylag egyszerű tartási körülményeinek köszönhetően világszerte népszerű hobbiállat, tenyésztése nyomán pedig mára számtalan színváltozata alakult ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában