A sport közösségi ereje

2022.03.09. 13:46

Ukrajnából érkező gyermekeknek gyűjtöttek Debrecenben

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete jótékonysági jégkorcsolya esten gyűjtött adományokat az ukrajnai háború sújtotta gyermekek és családjaik részére.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A programon több mint ezren vettek részt, az összegyűlt tartós élelmiszerek, higiéniás termékek, takarók, ruhaneműk a Magyar Vöröskereszt segítségével jutnak majd el a rászorulókhoz. – A sport közösségmozgató és összetartó ereje hatalmas. Ennek lehettünk tanúi ezen a jótékonysági esten is – hangsúlyozta Ujvárosy Andrásné a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

Kiemelte, hogy ez a segélyszállítmány a megyénkbe érkező menekültekhez fog eljutni. A magyarok hallgatók mellett sok külföldi diák is megjelent az eseményen, többek között Jordániából, Egyiptomból, Dél-Koreából és Japánból.

 

– Felemelő érzés, hogy azok a hallgatók is átérezték a rendezvény fontosságát, akiknek messze van a hazájuk – jegyezte meg dr. Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

 

Pöszmet Tibor az egyetem sportirodájának vezetője, a rendezvény ötletgazdája rámutatott, hogy a jótékonykodásnak az elmúlt években is nagy hagyományai voltak az intézményben. – Sajnos ez az elmúlt időszakban még aktuálisabbá vált – tette hozzá.

 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában