Fotókkal

2022.03.30. 18:24

Ötéves lett a Sürgősségi Klinika

Az évek alatt az ország egyik kulcsfontosságú gyógyászati, oktatási és kutatási intézményévé vált.

Forrás: Czinege Melinda

Emléktábla- és tablóavatással ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikája szerdán délután. Szabó Zoltán, a Sürgősségi Klinika igazgatója szerint a dombormű a segítségnyújtás szándékát, a rászorulók életének megmentését és a betegek gyógyítása iránti elkötelezettséget jelenti a klinika dolgozói számára. 

– A kezdeti 15 ezres betegszámhoz képest 2021-re klinikánkon évente negyvenezerre emelkedett az ellátottak száma. A megnövekedett betegforgalom és az elvárások a klinika fejlesztését tették indokolttá. A műszerek fejlesztése azonban mit sem ér humán erőforrás nélkül: klinikánkon 34 orvos, 72 szakdolgozó és hat titkársági munkatárs végez fáradhatatlan munkát. A járóbetegek ellátása mellett a 42 ágyas fekvőbetegrészleg a kritikus állapotú betegek legmagasabb szintű ellátását biztosítja – fejtette ki az igazgató.

– A debreceni polgárok méltán legnagyobb büszkesége a klinikája és az egyeteme. Mindennapi munkám során gyakran találkozom azzal, hogy ennek az intézménynek nagyon komoly reputációja van szakmailag is. Szolgálatkészség és kötelességtudat érzékelhető a klinika működésében. Főleg az elmúlt két esztendőben testközelből láttam azokat az elképesztő erőfeszítéseket, amit a klinika a betegek gyógyításában vitt véghez – mondta Rácz Róbert. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja úgy véli,

Debrecen polgárai a nyugalmukat, a biztonságukat és az életüket köszönhetik az intézménynek.– Mind a nyolcezer-ötszáz bajtársammal azon fáradozunk, hogy az egész országban a legmagasabb szintű ellátást tudjuk nyújtani. Amit egy lakásban, egy úton mentős kollégáimmal elkezdünk, a kórházakban folytatni kell. És mi büszkén és nyugodtan adhatjuk át a betegeket, tudva, hogy a legjobb kezekbe kerülnek – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke beszédében a hazai tudományos élet meghatározó szereplőinek nevezte a klinikán a dolgozókat, amire egész Debrecen büszke lehet.

A sürgősségi betegellátás 2007-ben indult az 1. számú Belgyógyászati Klinika földszinti részlegén, és tíz évvel később, Magyarországon elsőként kezdte meg önálló működését.

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában