A végső határ

2022.03.18. 14:53

A hortobágyi Csillagoségbolt-Park ad otthont az I. Kárpát-medencei Messier-maratonnak

Forrás: Molnár Péter

Április 1-3. között rendezik meg az I. Kárpát-medencei Messier-maratont, hangzott el a pénteki Hajdúböszörményben megrendezett sajtótájékoztatón. Az eseményen kiderült, a nemzetközi csillagászati versenynek a Hortobágyi Csillagoségbolt-Park ad otthont. Sőt, a rendezvénynek lesz egy balmazújvárosi vonulata is, ahol április 1-én Farkas Bertalan űrhajós tart előadást.

 

Marjai Zsolt a szervező Terminus Ismeretterjesztő Egyesület elnöke a maratonról úgy fogalmazott, csillagászati észlelőversennyel egybekötött távcsöves találkozó lesz. – A Messier-maraton nem újdonság Magyarországon sem, azonban a Kárpát-medencei formátum miatt idén érkeznek versenyzők, és résztvevők Erdélyből és a Felvidékről is – mondta, hozzátéve, a versenyzőknek 110 objektumot kell majd megtalálniuk a megmérettetés során.

 

Tiba István országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, minden egyes olyan egyesület, amely egy-egy településen működik, annak értékét, ismertségét növeli. – Olyan területekkel ismerteti meg az embereket, amelyre maguktól nem biztos, hogy időt fordítanának – emelte ki, támogatásáról biztosítva az ismeretterjesztő egyesület munkáját.

 

PSz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában