Felnőttkorba lépett

2022.02.08. 14:32

Messzire költözött Torsten, a Debreceni Állatkert vörös bivalya

Forrás: Debreceni Állatkert

Bár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is dinamikus gyűjteményi változásokra készül, a Debreceni Állatkert életében ritka alkalom, hogy egy-egy leendő vagy másik állatkertbe költöző lakója csaknem háromezer kilométert tegyen meg új otthonáig. Hosszas előkészítő munka után az intézmény kedden útnak indította Torstent, a kilencéves vörös bivalyt a Madridi Állatkertbe a faj megőrzésére törekvő Európai Törzskönyvi Program (EAZA ESB) ajánlásának megfelelően – adta hírül a cívisvárosi intézmény.

Forrás: Debreceni Állatkert

Az Európa-szerte alig harminc állatkertben látható vörös vagy őserdei bivaly tartásába 2017 végén kezdtek Debrecenben, miután két hímet fogadtak a Berlini Állatkertből. A Frantz és Torsten névre keresztelt bikák tavaly őszig töltötték közösen tinédzseréveiket az Afrika-panoráma kifutósoron, mostanra azonban felnőttkorba léptek, így szükségessé vált a szétválasztásuk. Előbbi tavaly másik magyar állatkertbe költözött, most pedig utóbbin a sor, hogy a fajkoordinátor által a számára kijelölt tenyészcsapathoz csatlakozva a remények szerint az állatkerti állomány gyarapodásához is hozzájáruljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában