Vége a mókának

2022.02.01. 13:29

Bontják a korcsolyapályát Debrecen főterén, megtudtuk, mi lesz a sok jéggel

Forrás: Czinege Melinda

Véget ért hétfőn Debrecen főterén a korcsolyaszezon a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete és a Debreceni Karitatív Testület ajándék alkalmával, kedden már javában bontják a Kossuth-szobor körüli műjégpályát. A sporttelephez büfépavilonok is kapcsolódtak, azokat addigra már elszállították a korzóról.

 

A november óta üzemelő létesítmény sorsáról a Napló a helyszínen a bontás – névtelenséget kérő – vezetőjétől megtudta: február 20-ig mindent el kell bontaniuk, és vissza kell állítaniuk a teret az eredeti állapotába. Arról, hogy mi lesz a jéggel, és mennyit kell eltávolítaniuk, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy fel kell törniük a jeget, és úgy kell elszállítaniuk egy raktárterületre, ahol majd elolvad. A jég mennyisége megközelítőleg 80 köbméter.

A bontásvezető érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy ilyen jégfolyosós pálya a térségünkben most volt először, és a visszajelzések alapján nagyon elnyerte a látogatók tetszését. A becslések szerint a novemberi kezdés óta több tízezren korcsolyáztak itt, és a szezon egy részében délelőttönként ingyen lehetett használni a korcsolyapályát.

 

A Nagyerdei Stadion melletti – a főtérinél nagyobb – korcsolyapálya továbbra is üzemel.

 

Vass Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában