Olvasói panasz és válasz

2022.02.10. 19:16

A lakosok kötelessége a síkosságmentesítés

Fotó: illusztráció / MW-archív

A Napló egyik olvasója nehezményezte, hogy a Nagyerdő bizonyos utcáiban a hideg, jeges időben járhatatlanok voltak az utcák a jegesedés, havazáskor az el nem sepert hó okán (családi, illetve társasház esetén is). 

 

A debreceni polgármesteri hivatal kérdésünkre kifejtette, a magántulajdonú ingatlanok esetén a lakosok kötelessége a csúszásmentesítés. – Városunkban a közterületek tisztán tartásáról és a zöldterületek védelméről szóló 1/2021. (I. 18.) önkormányzati rendelet alapján 

az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlana előtti járdáról a hótakarót 8 óráig, az ezt követően keletkezett hótakarót pedig 10 órán belül eltakarítani – áll a válaszukban. 

Hozzátették, a város közterületein történő síktalanítást – úgy mint nagygépes úttakarítás, valamint járdák és gyalogátkelőhelyek, tömegközlekedési peronok síktalanítása – továbbra is megbízott vállalkozásokon keresztül végezteti az önkormányzat. 

 

PSz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában