Olvasói panasz és válasz

2022.02.10. 19:28

A facsemeték dézsáiba szemetelnek a Dobozin

Panasszal fordult hozzánk az egyik olvasónk, melyben jelezte: a Dobozi lakótelep, Víztorony utcai közösségi autóbusz-megálló mögött elhelyezett facsemetedézsákat nem rendeltetésszerűen, hanem szemetesként használják az arra közlekedők. 

 

Az ügyben a a debreceni polgármesteri hivatalhoz fordultunk. Válaszukban közölték, a terület rendszeres takarítását – így a dézsa tisztán tartását is – az illetékes köztisztasági feladatokat ellátó vállalkozás végzi. Ennek keretében a vállalkozás munkatársai a dézsákban sajnálatos módon elhelyezett hulladékot (amely zömében cigarettacsikk, alkoholos üveg) ütemterv szerint, heti egyszer – szórványszemétgyűjtés alkalmával – eltávolítják. Mint kiemelték, a buszmegállóban egy 120 literes, csikktartós hulladékgyűjtő edény is található, melynek ürítése heti két alkalommal történik. Arra kérik a lakosokat, hogy ebbe a szemetesbe helyezzék el hulladékaikat, óvva a környezetet. 

 

PSz 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában