Szépen halad a kertségek aszfaltozása

2022.01.18. 12:33

Újabb utca kapott aszfaltozott burkolatot Debrecenben

Önkormányzati finanszírozásból, bruttó 64 millió 357 ezer forintból kapott útburkolatot a Portörő utca.

Forrás: Czinege Melinda

Elkészült a szabadságtelepi Portörő utca aszfaltozása. A beruházás befejezését kísérő kedd délelőtti sajtótájékoztatón Pósán László elmondta, a város 2021-ben fordította a legtöbb erőforrást közlekedésfejlesztésre és az utak aszfaltozására.

Forrás: Czinege Melinda

– Az a program, amit az elmúlt években elindítottunk, a kertségi lakóterületek infrastrukturális fejlesztését célozta. Szeretnénk ezt az ütemet a jövőben is tartani. Érdemes tudni, hogy ezek a beruházások Debrecenben azért valósulhatnak meg, mert a közgyűlésben többségben lévő Fideszes képviselők megszavazták, ugyanakkor a baloldali ellenzék sohasem támogatta – mondta Pósán László.

Forrás: Czinege Melinda

Idő előtt elkészült

 

Türk László, a térség önkormányzati képviselője kiemelte, a szeptember elején kezdődő munkálatokat a kivitelező a tervezett kilenc hónap helyett alig négy hónap alatt sikeresen befejezte.

 

– A Portörő utca 350 méter hosszúságban és közel 5 méter szélességben kapott aszfaltburkolatot. Ezzel párhuzamosan az utca teljes hosszában ivóvízvezeték-rekonstrukciót kapott, valamint a Vámospércsi út felőli irányban 154 méter hosszan zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetést építettek. Ezzel a Portörő utca lakóinak régi vágya teljesült – mondta.

Forrás: Czinege Melinda

Türk László örömét fejezte ki, hogy a lakossági fogadóórákon tett javaslatokat tolmácsolva a városvezetés felé megvalósulnak az ehhez hasonló fejlesztések. Kiemelte a közelben lévő Pipóhegy és Mézeshegy utcákat, amelyek aszfaltozása várhatóan tavaszra készül el.

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában