Zajlanak a belső munkálatok

2022.01.24. 14:46

Idén ősszel indulhatna a termelés a bárándi gyárban

A téli hónapokban sem álltak le a bárándi tésztaüzem munkálatai.

A szakemberek a belső munkálatokat végzik télen | Fotó: Kovács Miklós/Facebook

Jó ütemben halad a település egyik meghatározó beruházása: sem a koronavírus-járvány, sem pedig a hideg idő beköszönte nem akadályozta meg a bárándi tésztagyár fejlesztését. A projektben felújítják és bővítik is az üzemet, mindehhez a Gazdaságélénkítő program pályázatán nyert el az önkormányzat mintegy 195 millió forintot. A fejlesztés révén energetikailag megújulhat az épület, továbbá új gyártósorral is bővül az üzem. 

 

Jelenleg is zajlik az élet a gyár körül: a belső munkálatokat végzik a szakemberek, az időjárási körülmények ezt teszik lehetővé. A burkolási, valamint a festési feladatok előkészítésén, továbbá a fűtésszerelési teendőkön dolgoznak. 

 

– A tervek szerint már februárban eléri a kivitelezés a 75 százalékos teljesítési szintet – erről tájékoztatta lapunkat Kovács Miklós polgármester. Hozzátette, hogy a kivitelezési határidő március 31., az eszközök beszerzésére és beüzemelésére pedig május végéig van lehetőségük. Kifejtette, hogy ha minden az elképzeléseknek megfelelően történik, akkor már nyár elejére teljesen befejezik a projektet. 

 

Az önkormányzat vállalta, hogy nonprofit kft.-t alapít a bárándi tésztagyár működtetéséhez. – A célunk az, hogy nyár közepére, de legkésőbb őszre már termelő tevékenység legyen a gyárban – mondta Kovács Miklós, hozzáfűzve, a pályázati határidő november 30. A tésztagyár, mint megtudtuk, első körben összesen három személynek biztosít majd teljes állásban munkalehetőséget. 

 

BBI 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában