Covid

2021.12.02. 11:36

Hajdú-Bihar a legalacsonyabb átoltottságú megyékhez tartozik

December 5-ig meghosszabbították az oltási akciót, így regisztráció nélkül is felvehető a védőoltás.

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az Oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos – közölte december 2-án a koronavirus.gov.hu.

A legmagasabb az átoltottság továbbra is Pest megyében (75,4%), Fejér megyében (72,4%) és Budapesten (71,1%). A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun Szolnok (61,5%), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4%) és Hajdú-Bihar (63,9%).

Grafika: koronavirus.gov.hu

Kérik, aki még nem vette fel az oltást, az tegye meg. Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is. A december 5-ig meghosszabbított Oltási akció során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második, vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Ezek is érdekelhetik