Jótékonyság

2021.12.29. 10:22

Beteg gyermekek gyógyulását is segítették a csökmői vadászok

Hajdú-Bihar megyében két vadásztársaság csatlakozott a jótékony felhíváshoz.

Forrás: Nagy Tibor-archív

Nem akármilyen céllal fogtak puskát a karácsonyt követő napon a csökmői vadászok, ugyanis csatlakoztak az Országos Jótékonysági Vadászathoz. Az eseményen a Csökmői Sólyom Vadásztársaság elnöke, Harmati Lajos Csaba és vadászmestere, G. Nagy Pál köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy Tibor polgármester, aki egyben a Vadásztársaság titkára, felolvasta Fejes László üzenetét. A levélben az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője köszönetét fejezte ki a résztvevők önzetlenségéért, amiért a kezdeményezés 34 helyszínének egyikén szolgálják a jó célt. Az aktuális vadászat segítségével beteg gyerekek gyógyulásához járultak hozzá, mégpedig korszerű orvosi eszközök vásárlásával. Mint azt Nagy Tibortól megtudtuk, idén az összadomány 35-40 millió forint között mozog. Hajdú-Bihar megyében most két vadásztársaság csatlakozott a felhíváshoz: a Csökmői Sólyom Vadásztársaság mellett a Polgármente Vadásztársaság vett még részt a jótékony eseményen.


A helyieket is támogatták

 

Csökmő polgármestere arról is beszámolt lapunknak, hogy igazán jó hangulatú vadászatot tudhatnak maguk mögött. Az időjárás nem volt kegyes hozzájuk: egész nap esős idő volt, ez pedig nemcsak kényelmetlen, de a vadászatnak sem igazán kedvező. Mégis kitartottak, ha másért nem, a nemes célért biztosan: a bevételt a debreceni Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel. 

Forrás: Nagy Tibor-archív

A csökmői vadászok ráadásul még egy pluszjótékonykodást is kiterveltek, mégpedig hogy a lőtt fácánok egy részét lekopasztva, konyhakész állapotban felajánlják helyi, rászoruló, gyermekes családoknak. Az adományok kiosztása jelenleg is szervezés alatt áll. Nagy Tibor szerint a karitatív tevékenység mellett a vadhús fogyasztását is népszerűsíthetik ezzel az akcióval. – Nagyon egészséges ételeket lehet belőle készíteni – jegyezte meg.

 

B. Kiss Andrea


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában