Programajánló

2021.12.20. 12:11

A Debreceni Állatkertben sem marad el a karácsony

Látványetetéseket tartanak és hálát adnak az örökbefogadóknak.

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Állatkert hosszú évekre visszatekintő és egyik legszebb hagyománya az Állatok Karácsonya, amelyet idén december 27-én tartanak. Az ünnepi rendezvény látogatói számos lakó látványetetését tekinthetik meg, és közösen elkészíthetik a majmok kedvenc csemegéjét, a majomgombócot.

 

Az állatok mellett ezen a napon az őket jelképesen örökbefogadó állatkerti nevelőszülők is kitüntetett figyelmet kapnak; idei utolsó rendezvényével az intézmény szeretné meghálálni a tőlük kapott önzetlen támogatást, amely idén különösen nagy segítséget jelentett a mintegy 900 lakó folyamatos szakszerű ellátásában, tekintettel a május 1-ig tartó, 120 napos kényszerű zárvatartásra és az abból adódó bevételkiesésre. Az Állatok Karácsonyát megnyitó nevelőszülői értekezleten a kert munkatársai beszámolnak majd mindazokról kifutófejlesztésekről és az állatok életében bekövetkezett változásokról, amelyek az örökbefogadóktól érkezett támogatásokból valósulhattak meg az idei évben – tudatta a debreceni intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában