Renoválás

2021.11.09. 19:00

Felújították a csőszházat Hajdúszováton

Befejeződött Hajdúszovát műemléki védelem alatt álló csőszházának felújítása. Az önkormányzat közel 5,5 millió forint támogatást nyert erre a Népi építészeti programban. – Felújítottuk a nádtetőt, a padozatot és a kerítést. Az eredeti állapot szerint újítottuk fel az épület vályogfalazatát és a hagyományos téglajárdáját – tájékoztatta lapunkat Váradi Jenő polgármester. Hozzátette, a támogatási összeg mellett további 3 millió forint saját önerőt biztosítottak a beruházáshoz. Az épület a helyi népi kultúra bemutatását szolgálja továbbra is iskolás csoportok és turisták számára egyaránt.

A településvezető beszámolt arról is, hogy még novemberben elkészül az új járda a József Attila utcában. – Pályázaton nyertünk az anyagköltségre 4 millió 300 ezer forintot. Ebből összesen 290 méter hosszan, 1 méter szélességben építünk térkőből járdát. A munkát az önkormányzat dolgozói végzik – tette hozzá.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában