jótékonysági akció

2021.11.16. 14:25

Ezúttal is segít a téglási Láthatatlan Angyal

Tartós élelmiszereket és játékokat is gyűjtenek a rászorulóknak.

2020.04.07. Vöröskereszt élelmiszeradományokat szállít rászoruló caládoknak Sárszentmihályon. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: MW-archív

Az adventi időszak közeledtével nemcsak magunkra, de másokra is gondolunk. Megajándékozzuk szeretteinket, családtagjainkat, és vannak olyanok is, akik rászoruló embertársaik ünnepét teszik szebbé azzal, hogy adományoznak vagy adománygyűjtő akciót szerveznek.

Több évre visszanyúló kezdeményezése a Téglási Bölcsőde, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak a Láthatatlan Angyal elnevezésű adománygyűjtés. – Minden évben szervezünk gyűjtést, hogy a helyi hátrányos helyzetű családokat támogassuk tartós élelmiszerekből, tisztító- és tisztálkodási szerekből, jó állapotú mesekönyvekből és játékokból álló adománycsomagokkal. Ezekkel szeretnénk számukra az ünnepeket szebbé, jobbá és hangulatosabbá tenni – mondta érdeklődésünkre Sőrésné Oláh Ágnes, a szolgálat vezetője.

Elsősorban a gondozott családjaik részére gyűjtenek, de kapcsolatban állnak a város valamennyi intézményével és az önkormányzattal is, így az általuk jelzett rászorulókhoz is el tudnak jutni.

– Aki segíteni szeretne, az behozhatja a szolgálathoz a felajánlását, illetve az egyik nagy üzletlánc helyi üzletében is leadhatja azt – mondta. – Elmondható, hogy a téglási lakosok akár az ünnepek alkalmával, de bármikor máskor is nagyon adakozóak. Magánszemélyek és vállalkozások is segítenek minden évben – tette hozzá.

– Aki szeretne adománycsomagot, az jelezheti nálunk is, de a település minden intézményével és az önkormányzattal is kapcsolatban állunk, akik szintén automatikusan jelzik nekünk, ha valakinek segítségre lenne szüksége. Főleg az ünnepek közeledtével még inkább természetes, hogy odafigyelünk egymásra – hangsúlyozta Sőrésné Oláh Ágnes.

A tavalyi évben a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál 62 család kapott élelmiszercsomagot a Láthatatlan Angyal programban, és további 25 gyermek kapott ajándékcsomagot és mikuláscsomagot felajánlásokból. Az idén egy karácsonyi ünnepségen tervezik majd ezeket átadni, ahol a gyermekeknek kézművesprogramokkal is készülnek.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában