megoldódott a gond

2021.10.02. 11:30

Rendszeresen elkéstek a Polgárról Tiszaújvárosba járó diákok, mert nem fértek fel a reggeli buszra

A Volán rásegítő járatot biztosított azért, hogy minden diák idejében érkezzen az órákra.

Automatikusan generált description

Fotó: illusztráció / MW-archív

Nem kezdődött zökkenőmentesen az iskolai őszi félév: nap mint nap késtek el a Polgárról Tiszaújvárosba járó tanulók az órákról, mivel már nem fértek fel a reggel induló autóbuszra.

A hírről szeptember közepén jelentek meg beszámolók. Szerencsére úgy tűnik, hogy a probléma mostanra megoldódott. Tóth József polgármester ugyanis arról tájékoztatta a Naplót, hogy miután tárgyaltak az ügyben a Volánnal, a társaság kérésükre pluszjáratot is indított, és még a menetrendet is az igényeiknek megfelelően alakították. A diákok így most már a fél- és a háromnegyed nyolcas kezdésre is nyugodtan eljuthatnak.

Új buszok is jöhetnek

A tapasztalatok szerint az iskolai tanévkezdés után egy-két hét alatt alakulnak ki a diákok utazási szokásai. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az oktatási intézmények tanulói és a felsőoktatás hallgatói kiválasszák a számukra legmegfelelőbb járatokat – erről tájékoztatta lapunkat a Volán.

Polgár és Tiszaújváros között a reggeli iskolakezdéshez igazodóan 6.40, 7.00, 7.10, 7.16 és 7.25 perckor indultak a buszok, szeptember 15-től pedig iskolai előadási napokon 7.25 perckor új rásegítő járat közlekedik.

Megkérdeztük az üggyel kapcsolatban Tóth József polgármestert is, aki megerősítette: úgy tűnik, valóban megoldódott a probléma.

Senkinek nem örömteli, hogy a diákok elkésnek az órákról. Úgy gondolom, hogy korrekt partneri együttműködést mutatott a Volán. A pluszjárat most megoldást jelent, de a jövőben is figyelemmel kísérjük az igényeket

– mondta. Hozzátette azt is, hogy a járatokat nem csak diákok használják, sok ingázó munkavállaló is a reggeli órákban kénytelen buszra szállni.

Hajdú-Bihar megyében évente közel félmillió járatot közlekedtet a Volán, mintegy 12 millió utast szállítanak. A társaság 2018 óta tartó flottamegújítási programjának eredményeként idén év végéig 1700 korszerű jármű áll forgalomba Magyarország útjain, jövőre pedig közel 800 járművet tervez beszerezni a társaság. Terveik szerint az országos autóbusz-állományuk 40 százaléka megújul a jövő év végéig. Jármű-fiatalítási programjuknak köszönhetően 26 új busz állt forgalomba Hajdú-Bihar megyében, de még ez év végén további új, alacsony padlós szóló autóbuszok forgalomba állítását tervezik, amelyek közül több Polgár, Tiszaújváros térségében fog közlekedni.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában