közlekedés

2021.09.28. 15:02

Péntektől egy ideig nem lehet felhajtani a Homokkerti felüljáróra a Petőfi téri felhajtó ágon

A dilatációs elemek cseréjét és burkolatjavítást is végeznek a szakemberek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Napló-archív

Debrecenben, a 47-es főúton a vasútállomás melletti Homokkerti vasút feletti híd dilatációs elemeit javítják a szakemberek október 1-14. között. A Petőfi téri felhajtó és a híd csatlakozásánál elvégzik a dilatációs elemek cseréjét, a külső sávban a sérült aszfaltburkolat javítását, valamint a szigetelés felújítását is. A hétvégéken is zajló munkák ideje alatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők, hívja fel a figyelmet keddi közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Mint írják,

a kivitelezési idejére a Petőfi téri felhajtóágat lezárják a gépjárműforgalom elől, ezalatt a 4-es főútról a 47-es főútra kanyarodni a Homokkerti nyugati felhajtóág használatával lehet. A minél gördülékenyebb haladás érdekében a szakemberek az érintett jelzőlámpákat átprogramozzák.

A munkavégzés alatt lezárt szakaszt és a terelő útvonalakat az alábbi térkép jelöli.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakasz környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a weboldalukon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

A dilatáció egyébként tágulási hézagot jelent, a dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet – magyarázza híradásában a Közút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában