grandiózus feladat

2021.09.05. 14:07

Civaqua: szoboszlói cég lehet a befutó, az első ütem 2023 derekára megvalósulhatna

Az AQUA-GENERAL Kft. lehet a befutó a Civaqua program első ütemének megvalósítójaként; a hajdúszoboszlói cég mintegy nettó 11,2 milliárd forintos ajánlatát a bírálat során magasabbra értékelték, mint a versenytárs BÉKÉS DRÉN Kft. 11,9 milliárdos pályázatát.

Mint ismert, a Civaqua program első ütemében a kivitelezőnek lényegében arról kell gondoskodnia, hogy a Keleti-főcsatorna vize eljusson a Tócóba. Ennek érdekében – nagyon röviden összefoglalva – fel kell újítani a Hajdúhátsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer (HTVR) szivattyútelepét egy új szivattyú beépítése mellett; nyomó- és gravitációs vezetékeket, kiegyenlítő tározót kell építeni; vasbeton duzzasztót készíteni a Tócón; egy hozzávetőlegesen 23 ezer köbméteres belvízcsúcscsökkentő tározót létrehozni a Vezér utcánál. Mindezeket az engedélyes-kiviteli tervek elkészítésével, a közműépítési munkák során körülbelül 253 ezer köbméter földkiemelési munkával.

Hamarosan szerződhetnek

A grandiózus feladat elvégzésére az Országos Vízügyi Főigazgatóság uniós nyílt eljárásban keresett kivitelezőt, s két említett cégtől kapott ajánlatot. Az augusztus 31-én elkészült bírálat szerint az AQUA-GENERAL alvállalkozóként bevonná a Duna Aszfalt Zrt.-t, a debreceni KEVIÉP Kft.-t és egy hajdúszoboszlói vízépítési szakmérnököt a területi vízgazdálkodási építmények tervezése érdekében. Az ilyenkor szokásos szerződéskötési moratórium szeptember 10-én jár le, vállalkozási szerződést azután köthetnek a felek.

Az AQUA-GENERAL jól ismert név a szakmában, csak tavaly 6200 folyóméter csővezetéket fektettek a Hajdúhátságon, szivattyútelepet újítottak fel, de ők végezték a Hortobágy-főcsatorna kotrását és depóniarendezését is több más projekt mellett.

Amennyiben a felek szerződést kötnek, úgy a Civaqua első üteme 2023 derekára elkészülhet.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában