Patronálás

2021.09.20. 12:01

Bolyai-ösztöndíjat nyert a Debreceni Egyetem tizennégy kutatója

Az idei nyertes pályázókat szeptember 16-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Székházában rendezett ünnepségen köszöntötték.

Forrás: mta.hu

Az MTA 1996-ban alapított Bolyai János Kutatási Ösztöndíja segíti és ösztönzi a már jelentősebb eredményeket elért fiatalokat kutatómunkájuk folytatásában, valamint az MTA doktora címhez szükséges doktori értekezésük megírásában és a tudományos cím megszerzésében. A PhD-fokozat megszerzését követő időben fontos anyagi segítséget jelentő támogatást idén 741 érvényesen pályázó közül 169 személy nyerte el, köztük a Debreceni Egyetem 14 fiatal kutatója – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

– A támogatás a fiatal kutatók számára elérhető legnagyobb presztízsű ösztöndíj, amely a legkiválóbbaknak nyújt segítséget abban, hogy elinduljanak pályájukon. A Debreceni Egyetemről pályázók a tudományterületek széles skáláját képviselik, a nyertesek magas száma pedig annak záloga, hogy folyamatos és sikeres az intézmény tudományos utánpótlása – mondta Csernoch László, az intézmény tudományos rektorhelyettese.

Az egy, két vagy három évre elnyerhető Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma dönt. Az ösztöndíj jelentőségét növeli, hogy összege az idén elnyert pályázatok esetében 2022. január 1-jétől az eddigi 124 500 helyett 250 000 forintra emelkedik.

A Debreceni Egyetem nyertes pályázói:

Balogh Enikő ÁOK

Fagyas Miklós ÁOK

Fenyves Veronika GTK

Hajdu István ÁOK

Hajnal Zsolt ÁJK

Horváth Lajos BTK

Kálmán Ferenc Krisztián TTK

Kardos Ádám TTK

Kovács Renátó ÁOK

Németh Zoltán TTK

Oláh Attila ÁOK

Papp Ferenc ÁOK

Pándyné Bacskai Katinka BTK

Virginás Andrea BTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában