Készülődés a vőfélytalálkozóra

2021.08.02. 13:46

Nótázva, jó hangulatban telt a csigatésztasodrás Pocsajon

Vannak fiatal lányok is, akik ellesték a tésztakészítés fortélyait.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A mögöttünk lévő három hétvégén segítők, nyugdíjasklub-tagok jöttek össze a Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében Pocsajon, hogy a közelgő magyar-román vőfélytalálkozó levesbevalóját elkészítsék.

Fotók: Nagyné Kelemen Mónika

A szombati és vasárnapi napokon összesen húsz kilogramm csigatészta készült el, így az a szeptember 4-ei találkozóra meg is szárad. Dolgos asszony- és férfikezek gyúrták, nyújtották és sodorták a tésztát, közben nótáztak, hogy az időt kellemesen töltsék reggeltől délutánig. Napközben üdítővel, az általuk készített süteménnyel kínálták egymást, majd a román önkormányzat finom ebéddel is honorálta a munkát. Mazsu Jenőné elnök elmondta, hogy jó hangulatban teltek a csigacsinálók, örült, hogy az asszonyok, lányok – mert már vannak fiatalok is – megtanulták a tésztakészítés fortélyát, és örömmel vettek részt a családias eseményen. Reméli, hogy a vírushelyzet nem gördít akadályt, és a találkozót sikerül megtartani, mert az emberek várják a lehetőséget a kimozdulásra, kikapcsolódásra.

Nagyné Kelemen Mónika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában