Falunap

2021.08.28. 22:23

Buli Nyírábrányban: összejött a település apraja-nagyja

Megtelt élettel szombaton a nyírábrányi Eördögh-Szapáry kastély melletti füves-fás terület.

Fotó: Molnár Péter

Forrás: Molnár Péter

Sült kolbász, kürtős kalács és a vásárfia, valamint játékok és lufik – csak néhány dolog, amiket standok mögött látva nincs kétségünk: falunapon vagyunk. Így volt ez szombaton Nyírábrányban is, ahol két év után most először jöhetett össze a település apraja-nagyja.

Örömmel fogadták a falu lakói, hogy a tavalyi mulasztás után idén már nem akadályozza a járványhelyzet a rendezvényt – legalább is erről árulkodott nekünk az, hogy a helyszínre érve szépszámú látogatóval találkoztunk.

Délelőtt az akadályhajtás mellett a gyerekeket többek között arcfestés, ugrálóvár, elektromos kisautó is várta.

Mindenki várta már

Kicsivel öt után családok, idősek, fiatalok és csillámos mintával kipingált gyerkőcök várakoztak a színpad előtt, várva a kora esti koncertet, néhány perccel előtte pedig nagy lelkesen tapsolták meg a pontgyűjtő fogathajtó verseny eredményt elért nevezőit. Az idei versenyre összesen 17 fogat nevezett, póni és kettes fogat egyaránt C és D kategóriában versenyzett.

A tömegben a település polgármesterével is összefutottunk, aki örömmel nyugtázta, jól érzik magukat a látogatók. – Úgy gondolom, hogy mindenki nagyon várta már a szórakozást. Tavaly augusztusban ugyan a fogathajtóversenyt megtartottuk, de a falunapot nem. Most úgy döntött a település képviselő-testülete, hogy a két rendezvényt egybekötve szervezzük meg, hiszen nem tudni, mit hoz a következő időszak – mondta a település első embere.

A falunapon koncertek is szórakoztatták a látogatókat.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában