95 éves

2021.08.19. 14:50

Agárdi Elek: Legalább tízszer születettem már újjá

A földhivatal egykori helyettes vezetője rejtvényt fejt, újságot olvas és agykontrollozik mindennap.

Fotó: Kiss Annamarie

Agárdi Elek július 20-án töltötte be 95. életévét. Ebből az alkalomból dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályának munkatársa köszöntötte otthonában.

– Rendkívül sok veszélyes dolgon mentem át életemben, legalább tízszer születtem már újjá. A második világháború alatt megélt borzalmak tulajdonképpen elvették a fiatalságom nagy részét is – emlékezett vissza az ünnepelt, aki nyugdíjba vonulása előtt húsz évig a földhivatal helyettes vezetőjeként dolgozott. – Nagyon szerettem a munkám és a munkahelyem. A volt munkatársak máig megállítanak az utcán – idézte fel érdeklődésünkre.

Nagy család veszi körül, hat unokával és öt dédunokával büszkélkedhet. Elek bácsi születésnapját Mátraszőlősön ünnepelték, ahol összegyűlt az egész család. – Engem az éltet, ha látom őket – tette hozzá boldogan. Szerinte a hosszú élet titka a pozitív gondolkodásban rejlik, mert az ad erőt a mindennapokhoz. – Nagyon fontos, hogy önmagunkkal legyünk jóban: legyen bennünk béke és nyugalom – tanácsolta.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában