pályázati lehetőségek

2021.07.05. 08:56

Nagyon fontos az útépítés Kokadon

Folyamatosan pályázik az önkormányzat a Magyar falu programban kínálkozó lehetőségekre.

Kokad főutcáján kifogástalan minőségű a kövesút. A többi utcán elkelne az aszfaltozás | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVACS PETER

Sokat segítenek Kokad életében a Magyar falu program keretein belül nyújtott pályázati lehetőségek. Ezeket igyekszik is minél inkább kihasználni az önkormányzat, legutóbb éppen orvosi eszközöket vásároltak a projekt segítségével.

Kokad főutcáján kifogástalan minőségű a kövesút. A többi utcán elkelne az aszfaltozás | Fotó: Napló-archív

Tervekből nincs hiány

– Nagy szükség volt az újonnan beszerzett felszerelésekre, ugyanis nem vagyunk könnyű helyzetben az egészségügyi ellátással. Saját háziorvosunk jelenleg nincs, Létavértesről oldják meg a napi szintű rendelést – tájékoztatta lapunkat Ozsváth István polgármester. Nem ez volt az egyetlen fejlesztés az elmúlt időszakban, egy közterületi géppark is létesülhetett a településen. Tervekből sincs hiány, most az útépítés szüksége válik egyre égetőbbé.

– Külterületi utak építésére pályáztunk, ugyanis a falunak nagy szüksége lenne három irányban is a belterületről kivezető jó minőségű utakra. Ezekre főként gazdasági okokból lenne igény, ugyanis a felvásárló telepek ezeken keresztül érhetők el, így nagyon komoly napi szintű fogalom van rajtuk – részletezte a tormatermesztés miatt jelentős kereskedelmet folytató falu polgármestere.

Debreceni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában