óvatos szezon jön

2021.06.02. 11:30

A korlátozások enyhítésével újraépíti közösségeit a DEMKI

Egyebek mellett tehetségkutató programmal és összesen húsz táborral készülnek a következő időszakban.

Nyáron ismét mesekuckó várja a gyerekeket a debreceni Ifjúsági Házban | Fotó: Napló-archív

Fotó: Matey István

A járványhelyzet korlátozásainak enyhítésével szabad utat kaptak a rendezvények, ugyanakkor most is vannak szabályok, amelyeket be kell tartani.

Halász D. János, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. (Demki) ügyvezető igazgatója szerint a nyári szezonra az óvatosság lesz jellemző. – Azt gondolom, hogy a lezárás előtti életünket azonnal nem kaphatjuk vissza. Ennek az az oka, hogy bár a korlátozásokat enyhítették, de most nagy feladatunk, hogy a közösségeinket újraépítsük. Ennek idő kell, és reményeink szerint lesz is elegendő kulturális esemény mindehhez – mondta.

Így készül a Demki

Játszótér és mesekuckó várja a gyerekeket az Ifjúsági Házban minden héten szombaton délután, valamint az Újkerti Közösségi Házban az újrahasznosítás jegyében épít játszóteret a Demki az AKSD közreműködésével.

Halász D. János | Fotó: Napló-archív

– Pályázatot írtunk ki a Debreceni Utcazene Napok megrendezésére. Ezzel a tehetségkutató eseménnyel az a célunk, hogy a közterületek járókelőit szórakoztassuk. Két hétvégén, július végén és augusztus elején tervezzük megtartani az eseményt, meghívott fellépőkkel és a tehetségkutatóról kiválasztott együttesekkel. A bemutatkozni vágyó tehetségektől első körben videóanyagot várunk, majd később az ifiház szabadtéri színpadán is felléphetnek. Továbbá elindítottuk az országos Hangfoglaló program debreceni Hangfoglaló pontját, aminek egyfajta szakmai segítségnyújtás a célja a környezetünkben megalakuló, a bemutatkozással küzdő könnyűzenei formációk számára. Ahogy a járványhelyzet engedi, havonta szervezünk egy-egy workshopot, melyen bemutatkozhatnak majd a megyei zenekarok, ingyenesen. Emellett újraindítjuk a Tökmagkuckót is, ahová fejlesztő foglalkozásokkal és támogató szakemberekkel várjuk a kismamákat és gyermekeiket – részletezte, hozzátéve: készülnek a Debreceni Virágkarneválra, illetve a Campus Fesztivál civil falujában való részvételre is.

Nyáron ismét mesekuckó várja a gyerekeket a debreceni Ifjúsági Házban | Fotó: Napló-archív

Tábor gyerekeknek

A Demki összesen húsz napközis táborral várja az érdeklődőket idén nyáron. – Széles körű nyári táborkínálatból válogathatnak a debreceni gyerekek, ennek pedig egyebek mellett az az oka, hogy kulturális intézményként a lehető legnagyobb mértékben kívánjuk az igényeket kielégíteni. A táborok közül 14 saját szervezésű, hatot pedig más szervezetekkel együttműködve szervezünk. Többek között jóga-, úszás-, kézműves-, fotós- és képzőművészeti táborral, valamint iskola-előkészítővel is várjuk a gyerekeket. A táborok szervezéséhez a kormányzati ajánlásokat folyamatosan figyelemmel kísérjük, hiszen a legfontosabb az egészségünk megtartása – mondta.

Hozzátette: már most nagyfokú érdeklődés övezi a Demki nyári táborait, ezt bizonyítja, hogy az egyik kézművestábor három nap alatt betelt.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában