az önkormányzat válaszol

2021.05.10. 08:30

Megszüntetik az úthibákat a Szávay Gyula utcán

Tartós és esztétikus megoldás az út felső aszfaltrétegének cseréjével érhető el.

Fotó: Kiss Annamarie

Egy Napló-olvasó jelzése szerint „a Szávay Gyula utca rendkívül leharcolt állapotban van újabban”. Mint fogalmazott, a rendbetételére benyújtott többszöri kérésükre már folyik az úttest toldozása, foltozása, megérkeztek a szakemberek. Betömködték a kátyúkat, ám a kikotort törmeléket az úttest másik oldalára „senderítették”, és nem szedték össze.

Panaszát továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, amely a válaszában tudatta: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja a városban élők lakókörnyezetének rendben tartását, melyet lehetőségeihez mérten folyamatosan el is végeztet. A Szávay Gyula utca nevezett társasháza előtt kiszóródott kőtörmelék eltávolításáról a hivatal gondoskodik. A megrendelt munkálatokat hamarosan elvégzik, az út nagy felületű burkolatjavítását szerepeltetik az elvégzendő feladataik között.

A városháza tájékoztatása szerint az útszakasz állapotát tekintve, hosszan tartó és esztétikus megoldást kizárólag az út felső aszfaltrétegének cseréjével (a rossz aszfaltréteg lemarása és új aszfaltréteg terítése) lehetséges elérni. – Keressük azon források, támogatások és pályázatok bevonásának lehetőségét, melyek biztosítanák az út kopórétegének megújítását. Bízunk abban, hogy ennek kivitelezését a közeljövőben el tudjuk végeztetni! – hangsúlyozta az önkormányzat lapunknak írt válasza.

VA

Borítókép: sokan élnek – és közlekednek – az egyébként rendezett utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában