csicsergő villamos

2021.05.07. 17:20

Madarak költöznek hétfőn a város villamosaiba

Különleges projekttel készül a város és a DKV a Madarak és fák napjára.

Fotó: Matey István

„Csicsergő villamossal” és öt B-típusú madárodúval készül Debrecen a környezetvédelem egyik világnapjára. Papp László polgármester pénteken a Nagyerdőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta, örömmel tölti el, hogy a 2019-es önkormányzati választások után meghirdetett új zöld politika jegyében egy fiatalokból álló nagyon aktív közösség jött létre.

– A zöld munkacsoport tagjai nagyon aktívan és hatékonyan kapcsolódnak be a város környezetvédelmi folyamataiba. Fontosnak tartjuk, hogy érzékeltessük, szemléltessük a város zöldterületeinek jelentőségét, a város elkötelezettségét amellett, hogy a helyi zöldfelületek jelentős mértékben fejlődjenek. Egy nagyon különleges járművel érkeztünk a Nagyerdőre a mai napon, bár a villamost, mint közlekedési eszközt régóta ismerjünk, de madárcsicsergést még nem hallottunk rajta. Ez egy nagyon kedves kezdeményezés, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a Madarak és fák napjának fontosságára – fogalmazott.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta, a város közlekedési társasága örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Az utasok a járművek hangszóróiban hallható madárhangok mellett a cívisváros környékén élő madarak képeit és neveit is láthatják a monitorokon.

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte, nagyon örül, hogy a város folyamatos párbeszédet folytat a zöld munkacsoport tagjaival és együtt a Future of Debrecen mozgalom keretében hasznos akciókat hirdethetnek. – Debrecen a természetvédelem őrvárosa, hiszen az első hazai természetvédelmi terület a Nagyerdő volt, ennek vagyunk mi az örökösei. A „Csicsergő villamos” akcióval, illetve a Medgyessy sétányon ma kihelyezett öt darab madárodúval a Nagyerdőn, a kertjeinkben és a közterületeken élő madarakra szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta. Majd hozzátette, ezek a projektek arról szólnak, hogy közösen tegyünk a városért, melyet a gyermekeinknek, unokáinknak így jobb állapotban adhatunk át, mint ahogy mi átvettük elődeinktől.

Pénzes László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában