Adomány

2021.05.06. 11:59

Kutyaházakkal bővült az Együtt az Állatokért Egyesület menhelye

Életünkben fontos a környezettudatosság és a hulladékgazdálkodás – mondta Hamar Tamás, a Berger Házat Zrt. gyártásért felelős vezetője az adományok átadóján.

Fotó: KISS ANNAMARIE

– Az összes általunk felhasznált anyag megtalálható a természetben, ezáltal minimális az ökológiai lábnyomunk. A gyártás során kevés hulladék keletkezik nálunk, de azt újra lehet hasznosítani. A tavalyi év végén az egyik kollégámmal azon gondolkoztunk, hogyan szállhatnánk be a társadalmi felelősségvállalásba, ennek eredménye a tíz kutyaház, melyekből ötöt egy miskolci menhely, ugyanennyit pedig az Együtt az Állatokért Egyesület részére juttattunk el. A házak belseje OSB lapból, külseje deszkázatból készült és mindet szigeteléssel láttuk el, összértékük bruttó 800 ezer forint. Kettő kutyaházat licitálásra hirdetünk meg, ezzel szeretnénk más cégeket és magánszemélyeket is a környezettudatosságra és a felelős állattartás támogatására buzdítani. A legmagasabb értéken licitálók megkapják a két házat, melyek reményeink szerint a támogatás mellett továbbra is a menhelynél maradhatnak – mondta.

Fotó: Kiss Annamarie

Minden segítség jól jön

Nagyon hálásak vagyunk a felajánlásért, hisz a kutyaházak mindig jól jönnek egy állatmenhelyen, hamar el is használódnak a kennelekben – mondta Nagy Petra, az Együtt az Állatokért Egyesület alelnöke az eseményen. – Közel kétszáz kutya és több, mint hatvan macska áll jelenleg a gondozásunk alatt. A kiadásinkat adó 1 százalékokból felajánlásokból és támogatásokból fedezzük. Egyhavi állatorvosi költségünk közel egymillió forint, így nagy szükségünk van minden segítségre, ezért is örülünk nagyon ezeknek a jó minőségű házaknak – fogalmazott.

Fotó: Kiss Annamarie

PL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában