madarak és fák napja

2021.05.10. 22:06

Különleges fát ültettek el a botanikus kertben

Új példánnyal bővült a Debreceni Egyetem botanikus kertjének kelet-ázsiai gyűjteménye.

Fotó: Matey István

Egy himalájai cédrust ültetett a Debreceni Református Kollégium Múzeuma a DRK Dóczy Gimnáziumával és a Nagyerdőért Egyesülettel közösen a Debreceni Egyetem botanikus kertjében a madarak és fák napján. Papp László, a kert igazgatója az eseményen elmondta: ragyogó együttműködés állt össze az intézmények között az elmúlt években. – Ha valaki többet tud adni a másiknak, akkor tegye meg; ha ez kölcsönös, akkor az még nagyszerűbb. Ugyanakkor ez a kapcsolat nem azért jött létre, mert a kölcsönösségre vágyunk, hiszen a botanikus kert elsősorban tudományos intézmény, de pihenő-kikapcsolódó hely is egyben – fogalmazott.

Keczán Mariann, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának muzeológusa kiemelte: a múzeum stratégiájában nagyon fontos szerepet tölt be a fenntarthatóság, az épített és a természeti örökség védelme. – A Szabó Magda Emlékház úgy kapcsolódik a botanikus kerthez, hogy amikor a kiállítás ötlete megfogant, rádöbbentünk: az írónő emlékezetnövényei közül számosat nem tudunk begyűjteni. Ekkor kértük Papp László segítségét. Ezzel a faültetéssel pedig újabb szintre lépett az együttműködésünk – összegezte. Marincsák Ibolya, a Nagyerdőért Egyesület vezetője arról beszélt: nagyon fontos a faültetés, de nem csak a madarak és fák napján. – A Szabó Magda Emlékházzal és a botanikus kerttel való együttműködésünkben az év minden napján próbálunk olyan programokat adni az ifjúságnak, hogy a természet, a természetvédelem fontossága legyen azok fókuszában – foglalta össze.

PL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában