csomóponti átépítés

2021.04.02. 08:00

Nyárra elkészülne a Vágóhíd utcai új sáv

Sok debreceni közlekedő számára jelenthet ez értékes perceket, főleg csúcsidőszakokban.

Új és jobb kanyarodó sávot építenek a Vágóhíd utcán a Hajnal utca irányába, már javában zajlik a munka | Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Márciusban elkezdődött, a nyár közepére befejeződhet a debreceni Vágóhíd és Hajnal utcák csomóponti átépítése. A munka, amelynek eredményeként új és jobb kanyarodó sávot építenek a Vágóhíd utcán a Hajnal utca irányába, már javában zajlik. Amikor elkészülnek, a jelenlegi kettő helyett három sáv áll majd a közlekedők rendelkezésére: a belsőből balra (Wesselényi utca) és egyenesen (Attila tér), a középsőből csak egyenesen, a külsőből csak jobbra kanyarodhatnak a járművek. A beruházás várhatóan július 30-án fejeződik be.

Új és jobb kanyarodó sávot építenek a Vágóhíd utcán a Hajnal utca irányába, már javában zajlik a munka | Fotó: Matey István

Kerékpárút is lesz

A fejlesztéssel csökkenni fog a csúcsidőszakban tapasztalható torlódás. Az ugyanis két okból jelentős: egyrészt a felüljáró túlsó lábánál található Lion Office Center (a volt dohánygyár területén) sokak munkahelyeként szolgál (már amikor nem a home office idejét éljük). Másfelől a déli városrészből a központba tartók egy része a szintén zsúfolt Homokkerti felüljáró helyett a Vágóhíd utcán át próbálkozik – több-kevesebb sikerrel. A szóban forgó beruházó a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. Az úton (is) folyó munkák miatt útszűkületre, ideiglenes forgalomkorlátozásra számítsanak az arra közlekedők! A csomóponti átépítés mellett hamarosan elkezdődik annak a kerékpár­útnak a kivitelezése is, amelyik a Wesselényi utcától – a Vágóhíd utcai felüljárón át – a Lion Office Centerig teszi biztonságosabbá a biciklis közlekedést.

RL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában