Oktatás

2021.03.27. 16:35

Még nem tudni, hogyan alakul az idei érettségi

A vizsgák megtartásának a módja az akkor aktuális járványügyi helyzettől függ.

2020.05.05. Nagykanizsa Kéezfertőtlenítés és szájmaszk felvételévele, kezdődöt a 2020 évi érettségi, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: illusztráció / MW-archív

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta, lesz érettségi; tavaly csak írásbeli volt, idén szeretnék, ha szóbeli is lenne, de ezt majd az akkori vírushelyzet alapján tudja a kormány eldönteni. A Debreceni Tankerületi Központot kérdeztük arról, hogyan készülnek az érettségire.

– A tavalyi érettségi vizsgák magas színvonalon, zökkenőmentesen és zavartalanul zajlottak. A mostani érettségire készülő diákok a vírusvédelmi óvintézkedések maximális betartása mellett, kiscsoportos formában jelen lehetnek az intézményekben zajló felkészítéseken. A Debreceni Tankerületi Központ minden pedagógusa és intézményi dolgozója teljes erejével azon dolgozik, hogy az érettségiző tanulók fizikai, lelki egészségét és nyugalmát, koncentrált vizsgázását a legmagasabb szinten biztosítsák. Az érettségi vizsga megtartásának a módja az akkor aktuális járványügyi helyzet, valamint a kormányzati döntés függvénye – szögezte le Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató. Mint mondta, a tankerület által fenntartott köznevelési intézmények számára nem volt ismeretlen a tantermen kívüli digitális munkarendre történő átállás, a tavalyi év tapasztalatai alapján megfelelően működik az online térben az oktatás.

Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ vezetője | Fotó: Napló-archív

– Az online foglalkozások ugyan a virtuális térben és platformokon keresztül zajlanak, azonban a pedagógusok arra törekednek, hogy személyre szabott és egyedi órákat tartsanak. A tanulók előmenetele is jól követhető. Folyamatos a visszacsatolás, amelyen keresztül részben a számonkérés is megtörténik, így a pedagógusok összhangot tudnak teremteni az oktatás formája, a feldolgozott tananyagmennyiség és a számonkérés módja között – fogalmazott. Hozzátette, a visszajelzések alapján a társas kapcsolatok hiányoznak a legjobban a tanulók életéből, ennek enyhítésére is törekednek az intézmények módszereket és megoldási alternatívákat kínálni. Pappné Gyulai Katalin köszönetét fejezte ki a szülőknek a segítő támogatásukért, és elismerését az intézmények minden pedagógusának és munkatársának. – Büszke vagyok arra, hogy munkájukat továbbra is a legmagasabb szinten, a legjobb minőségben, igazi összetartó csapatként végzik – mondta.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában