jegyzet

2020.12.25. 12:10

Tenni értük

Ne csak karácsonykor figyeljünk oda fokozottan idősebb szeretteinkre.

Szakítsunk időt rájuk a zakatoló hétköznapok zajában is, hiszen egy rövid telefonbeszélgetés is sokat jelenthet azok számára, akik gyermekkorunkban az ölükben ringattak, segítettek leckét írni, vagy éppen titkos receptjeiket osztották meg velünk, amit később továbbadhattunk. A járvány okozta óvintézkedések miatt sokan csak keveset látogatják most idős rokonaikat. Azok számára, akik egyedül élnek, a vírus miatti fokozott izoláció növeli a magányt, és még inkább megnehezíti számukra az egyedüllét egyhangúságát. Ezért ebben a helyzetben több figyelmet kell fordítanunk rájuk, nem szabad őket elhanyagolnunk. Sokan közülük rendelkeznek egy megszokott rutinnal, ami segíthet nekik abban, hogy átvészeljék ezt az időszakot, le tudják foglalni magukat a televízióval, rádiót hallgatnak vagy elmerülnek egy könyvben. Segítsünk nekik! Intézzük el helyettük néha a napi bevásárlást, vagy gyakrabban telefonáljunk nekik, és kérdezzük meg, van-e valamire szükségük.

Berecz Dorina

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/szazegy-szentestet-megelt-mar-julianna-neni-a-kedvunkert-felidezte-valamennyit-4861045/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában