hírmorzsák

2020.10.30. 10:05

Városi elismerések, látványos fejlődés Hajdú-Bihar településein

Néhány remek hírrel tudunk szolgálni a megyéből.

Tasó László

Fotó: Napló-archív

Átadták a város elismeréseit

Püspökladányban – a sokéves hagyományt folytatva – ezúttal is az október 23-ai nemzeti ünnepünkön adta át a város az önkormányzat elismesréseit. Díszpolgári címet vehetett át Rákosi Endre szülész-nőgyógyász szakorvos, a városi egészségügyi intézmény egykori vezetője. Pro Urbe díjat kapott Kiss Róza, a Napfényes Sziget Integrált Intézmény vezetője, valamint a Petri-telepi Általános Iskola alkalmazotti közössége. A Csenki Imre Néptanítói díjat Tóthné Egri Erzsébetnek, a helyi középiskola matematika-fizika szakos tanárának ítélte oda a városvezetés.

Látványos a fejlődés Álmosdon

– Az elmúlt öt évben látványosan fejlődött a település. Többek között felújították az egészségházat, új bútorzattal, felszerelésekkel. Ugyancsak megújult a községi konyha és étterem is. Új óvoda épült, belterületi utak kaptak aszfaltot, mart aszfaltot. Ugyancsak a Magyar Falu Programnak köszönheti a falu a tanyabuszt. Új bölcsőde építésére nyertek támogatást – sorolta Markocsány Tamásné, Álmosd alpolgármester a településen nemrégiben megtartott átadóünnepségen.

Markocsány Tamásné
Fotó: Napló-archív

– Folytatódnak a térségben az útfelújítások – jelentette be Tasó László ott, ahol Bocskai István 614 évvel ezelőtt győztesen megvívott csatájára is emlékeztek. – A Vámospércsről Bagamérba vezető út hiányzó három kilométeres szakasza hamarosan megújul, majd 2021 elején folytatódik Bagamértól Álmosd irányába az aszfaltozás. Nyírábrány felől Fülöp irányába is folytatódik az útfelújítás, utóbbi túlsó határáig kap új aszfaltborítást a közút. Ez a munka jövőre elkezdődik, majd 2022-ben fejeződik be.

Tasó László
Fotó: Napló-archív

Díszpolgári címet is adományoztak

A település érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként az álmosdi települési önkormányzat díszpolgári címet adományozott Markovics Lászlónak. Mint azt a méltatásban Tóth Sándor polgármester elmondta, Markovics László sokat tett Álmosdért, mozgósított civil szervezetek, egyházak támogatására, karácsonyi ajándékcsomag osztásra, álmosdi emberek foglalkoztatására.

Markovics László
Fotó: Napló-archív

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában