koronavírus

2020.10.14. 09:54

Ismét élnek a telefonos információs vonalak Debrecenben

A lakosság és a segítségre szorulók támogatásának érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2020. október 14-től – szerdától – újra telefonos információs vonalat működtet.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról Papp László polgármester keddi bejelentése alapján beszámoltunk, újraindul a telefonos információs vonal, ennek keretében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak adnak információt munkanapokon – hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614, melyek a lakosság körében már ismert telefonszámok voltak a koronavírus-veszélyhelyzet idején – áll a városháza közleményében.

A korábbi tapasztalatok alapján az önkormányzat szeretné nyomatékosan felhívni a debreceni polgárok figyelmét arra, hogy a két telefonszámon kizárólag a koronavírus-járvánnyal összefüggő kérdésekben tud segítséget nyújtani! Minden más kérdésben a hivatal valamennyi – a Debrecen.hu honlapon található – e-mail címe és telefonszáma továbbra is elérhető.

Az alábbi kérdésekben nyújt segítséget a debreceni önkormányzat a koronavírussal kapcsolatos információs vonalakon:

  • A Városi Szociális Szolgálat munkatársai napi, vagy heti rendszerességgel házi segítségnyújtás keretében adnak segítséget bevásárlásban az idősek részére a helyi rendeletben szabályozott térítési díj ellenében.
  • Gyógyszerek kiváltásával kapcsolatban lehet segítséget kérni. Az önkormányzat munkatársai adnak információt azon gyógyszertárakról, amelyek kiszállítást vállalnak a város területén.
  • A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai egyszeri igény alapján a gyógyászati segédeszközök felíratásában és kiváltásában adnak segítséget térítésmentesen.
  • Karanténban lévőknek nyújtanak segítséget – családi segítség hiányában – bevásárláshoz a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, térítésmentesen.
  • A debreceni önkormányzat az információs telefonvonal létrehozásával elsősorban azoknak a 65 év feletti debreceni polgároknak kíván segítséget nyújtani, akik krónikus betegségben szenvednek – ezért különös veszélynek vannak kitéve -, és nincs közvetlen közelükben olyan családtagjuk, aki segíteni tudna nekik a mindennapokban.

    Étkeztetés

    Debrecen több pontján népkonyha keretében történő étkeztetés működik, melynek révén Magyarország Kormányának finanszírozásával az önkormányzat napi egy adag meleg ételt biztosít a rászorulók számára. Azok az idős emberek, akik betegségük miatt nem tudják a népkonyhai ellátást igénybe venni, az étel házhoz szállítását a Városi Szociális Szolgálattól térítési díj ellenében kérhetik az alábbi telefonszámon keresztül: 06-30-3070-757.

    A lakosság számára munkaidőben elérhető telefonszámok:

  • Debreceni Polgármesteri Hivatal koronavírussal kapcsolatos ügyfélközpontjának telefonszámai: 06-52-517-768; 06-52-517-614
  • Városi Szociális Szolgálat: 06-30-3070-757
  • Debreceni Karitatív Testület: 06-52-517-853
  • Cívis Szociális Étkeztetési Központ: 06-30-791-1038
  • Az intézkedések visszavonásig érvényesek!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában