nem unatkoztak

2020.07.27. 12:15

Tartalmas táborokat tartanak a határ menti faluban

Kétszer egy hét már megvolt, most ismét ugyanennyi időre készülnek Berekböszörményben.

Fotó: Vmirjáncki József

Napközis Erzsébet-táborokban vehettek részt a település gyermekei június 29-től. Az igen fárasztó iskolai év befejezése után nagyon örültek mind a gyerekek, mind a szülők ennek a lehetőségnek, hiszen több családban nehéz lett volna megoldani nyárra a gyerekek felügyeletét. A nyáron még két turnusban lesznek táborok az iskolában július 27-e és augusztus 7-e között – mondta Pásztor Károlyné iskolaigazgató.

Batikolástól a biciklizésig

A már lezajlott táborok a sport, az egészségtudatos életmód, a környezettudatosság, a természeti értékeink és környezetszépítés, a művészeti nevelés, a kulturális örökségeink, a hagyományőrzés, a kézművesség, az önismeret, a közösségépítés témakörök köré csoportosultak, de bőven kapott szerepet a kirándulás is. Ennek megfelelően volt a két hét alatt sportnap, ugrálóvárazás, kerékpártúra a Sebes-Körös partjára, gyalogtúra a körösszegi csonka torony közelébe, néptáncoktatás, batikolás, nemezelés, kavicsfestés, megtanultak a gyerekek métázni, gyümölcssalátát készítettek, vízibombával vívtak csatát, rengeteg szabadtéri játékot tanultak és játszottak. A higiéniai oktatásra is sor került, ezenkívül egy délután külön előadás volt a járványhelyzettel és védekezéssel kapcsolatban. A programok megvalósításán túl napi négyszeri, bőséges étkezést biztosítottak a táborban résztvevők számára.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában