teljes nyitvatartás

2020.07.09. 11:50

Nem maradnak felügyelet nélkül a debreceni gyerekek

Nyolc héten keresztül, összesen 310 gyerekkel foglalkoznak.

KD

Minden óvoda és bölcsőde a nyár folyamán is teljes nyitvatartással fogadja a gyermekeket Debrecenben.

Az általános iskolás gyermekeknek Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye szervezésében a Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában biztosítanak nyári gyermekfelügyeletet. Az önkormányzat törvényben meghatározott kötelező feladata a gyermekek napközbeni ellátásáról, nyári felügyeletről gondoskodni. Idén július 1-től augusztus 19-ig biztosítják az ellátást. – Az önkormányzat Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye útján az alternatív napközbeni ellátás keretében szabadidős programokat és prevenciós szolgáltatásokat nyújt. A nyári gyermekfelügyeletet összesen 310 gyermek részére igényelték a szülők – tudatta a debreceni polgármesteri hivatal.

Egyéni foglalkozás is

Idén a koordinációs tevékenységet két személy látja el, 28 pedagógus a csoportvezetői feladatokat, három gyógypedagógus és egy gyógypedagógus-asszisztens pedig a fogyatékkal élő, illetve a problémás viselkedésű gyermekek egyéni foglalkoztatását végzi. Mellettük pedagógiai gyakorlatot teljesítők, diákmunkások, közösségi szolgálatot teljesítő tanulók, továbbá önkéntesek segítik a gyermekfelügyelet lebonyolítását.

KD

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában