Debreceni útinform

2020.07.02. 20:48

Útlezárások és forgalomkorlátozások a megyeszékhelyen

Csomópont-átalakítások, csapadékcsatorna-fejlesztés és útépítések folynak a cívisvárosban.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A 108-as számú vasútvonal korszerűsítése miatt augusztus 31-én 21 óráig teljes szélességben lezárták a Vértesi úti vasúti átjárót, valamint az azzal párhuzamos járdaszakaszt. A lezárt útszakasz a Mikepércsi út – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Szoboszlói út útvonalon kerülhető el – tájékoztatott a debreceni önkormányzat sajtóreferense.

Várhatóan július 31-ig továbbra is zajlik Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója, a Dósa nádor tér rendezése és a gyalogosövezet kiterjesztése. A Dósa nádor téren, a Sas utcában, a Városház utcában, valamint a Csapó utca Dósa nádor tér és Vár utca közötti szakaszán az úton folyó munkák és útlezárások miatt minden gépjármű forgalma és várakozása tilos! A Liszt Ferenc utca mindkét oldalán megállási tilalom van érvényben.

Július 3-án 5 óra és 7 óra 30 perc között a Segner téren, a Nyugati utca irányából a Kishegyesi út irányába haladó bal szélső forgalmi sávját lezárják a középső elválasztó sziget zöldterületének rendezése miatt.

Út- és közműépítés zajlik a Köntösgát soron várhatóan szeptember 11-ig. A helyszínen a munkálatok miatt úton folyó munkákkal, útszűkülettel és ideiglenes forgalomkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

Útépítés folyik a Vályi Nagy Tibor, Kőrösi Csoma, Hetényi János, Zólyom, Kard és Apafája utcákon előreláthatólag szeptember 30-ig. Itt is várhatók úton folyó munkálatok, útszűkület és forgalomkorlátozás.

Kerékpárutat építenek a Pallagi út Móricz Zsigmond utca és a TEVA gazdasági bejárata közötti szakaszán, ahol útszűkület és ideiglenes forgalomkorlátozás akadályozza a közlekedést. A bicikliút várhatóan október 15-én készül el.

Átépítés van folyamatban a 47-es főútvonal (Mikepércsi út) – Hosszúpályi út találkozásánál, továbbá a Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Gizella utca – Vécsey utca csomópontjában. A város ezen pontjain útszűkületek és ideiglenes forgalomkorlátozások várhatók, az előbbi helyszínen december 23-ig, utóbbi esetében augusztus 4-ei befejező dátummal.

Csapadékcsatorna építése miatt korlátozottak a közlekedési lehetőségek a Tarján utca Gyimes utca és Bognár Rezső utca közötti szakaszán is, előreláthatólag szeptember 13-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában