külsősök is kölcsönözhetnek

2020.06.17. 09:48

Újraindulnak a szolgáltatások a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában

Újdonság, hogy már azok is kölcsönözhetnek különböző kiadványokat, akik nem az egyetem polgárai.

Fotó: unideb.hu

Habár a DEENK egységei továbbra is zárva tartanak a látogatók előtt, több, helyben is igénybe vehető szolgáltatás már újraindult az elmúlt napokban. Június 15-től például már a nem egyetemi polgárok is korlátozott formában kölcsönözhetnek a DEENK könyvtáraiban.

- Emellett kutatási célból bizonyos tereket megnyitunk, és ellenőrzött formában oda beengedjük azokat a kutatókat, akik számára elengedhetetlen a dokumentumok személyes használata – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK közönségkapcsolati főigazgató-helyettese hozzátette: a könyvtárlátogatás során a termekben be kell tartani a járványidőszak egészségügyi szabályait.

Ennek megfelelően a kutatási munkájukat végző egyetemi polgárok között tartani kell a 1,5 méteres távolságot, és kötelező a maszk viselése. A könyvtár emellett rendszeresen fertőtleníti a felületeket, illetve biztosítja a látogatók és az ott dolgozók számára a kézfertőtlenítési és kézmosási lehetőséget.

A kutatásra kijelölt terek az egyetem Főépületének Bölcsészettudományi kutatóterme, az Élettudományi Könyvtár második emelete, a Kassai úti campuson található könyvtár földszinti számítógépterme, a Böszörményi úti campus könyvtárának olvasóterme és a kisebb könyvtárak közül azokban lehet megtalálni, ahol az épületbe megengedett a bejárás.

A dokumentumok továbbra is raktári kéréssel igényelhetők, amelyeket előkészítve a kijelölt kutatóhelyekre szállítják a könyvtár munkatársai.

További részletekről, a DEENK szolgáltatásairól a lib.unideb.hu/szolgáltatásváltozások oldalon olvashatóak, de kérhető személyes felvilágosítás is a könyvtár munkatársainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában