az oklevelet kiadják

2020.05.25. 12:43

Elmarad a nyári doktoravató ünnepség az egyetemen

A tudományos fokozatot igazoló oklevelet az érintettek előre egyeztetett időpontban, vagy az őszi ünnepségen is átvehetik.

Fotó: Debreceni Egyetem

A járványügyi helyzet miatt a diplomaosztókhoz hasonlóan elmarad a június 6-ra tervezett nyári doktoravató ünnepség is a Debreceni Egyetemen.

Mivel a járvány miatt a védések is elmaradtak, mindössze 39 doktori és 15 habilitált oklevelet, valamint egy Professor emeritus címet adott volna ki az intézmény – olvasható az egyetem honlapján.

– A doktoravató nem csupán az egyetem, hanem egyben a tudomány kiemelt ünnepe is, amelyen a bölcsészettudományok, a természettudományok, az orvos- és egészségtudományok, az agrártudományok és a társadalomtudományok területén elért eredményeket ismeri el az intézmény – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László. A tudományos rektorhelyettes hangsúlyozta: mivel az avatandók életének jelentős pillanata az ünnepség, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy – amennyiben kérik – később, az őszi eseményen vegyék át oklevelüket.

Az avatandó doktorok a honlapon található kérdőív kitöltésével jelezhetik, hogy az oklevelet személyesen átvennék az egyetem Tudományos Igazgatóságán (DE Főépület 2. emelet 212.), postai úton szeretnék megkapni, vagy élnek a későbbi időpont nyújtotta lehetőséggel.

– Erről természetesen valamennyi érintett, avatandó doktor és habilitált doktor tájékoztatást kapott, és bízunk abban, hogy nem lesz akadálya a november 28-i esemény megtartásának – tájékoztatott Varga Zsolt tudományos igazgató.

A doktoravató ünnepségeken hagyományosan tudományos kitüntetéseket is átadnak, köztük a DE Publikációs Díj elismerést. A pályázati anyagokról, a díjazott publikációkról, az öt nyertes személyéről május 28-i ülésén dönt az egyetem Tudományos Tanácsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában