Állati hír

2020.04.02. 11:03

Új erszényesek lakják a Nagyerdőt

Bennett-kenguruk érkeztek a Debreceni Állatkertbe.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark

Habár a kialakult járványhelyzet az állatkerti lakók szállítását is negatívan érinti – hiszen a nemzetközi állatszállítások többségét ilyenkor el kell halasztani – a Nagyerdei Kultúrpark gyűjteménye tovább bővült.

A napokban a Pécsi Állatkertből érkezett két fiatal nőstény Bennett-kenguruval immár hat egyedet számlál az erszényeseik csapata. Legutóbb tavaly áprilisban adott hírt sikeres szaporulatról az intézmény. Remélhetőleg hamarosan a most érkezett nőstények is újabb kis erszénylakóknak adnak életet.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark

A Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) Tasmania szigetén, illetve Ausztrália keleti és délkeleti részén fekvő partvidéki erdőkben és bozótosokban őshonos erszényes. Jellegzetessége a vöröses nyak- és vállszőrzet, illetve a nagy és mozgékony fül – a természetben főként erre és kiváló szaglására hagyatkozik, mivel látása viszonylag gyenge. Vadon élő populációja egyelőre stabil, élőhelyének csökkenése és minőségbeli romlása miatt azonban a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában