Válaszolt az Operatív Törzs

2020.04.01. 12:22

Ellenőrzik a teherforgalmi szabályok betartását

Az országhatár, így az ártándi határátkelő is kockázati tényezőt jelent koronavírus terjedésében a kamionforgalom, illetve a román vendégmunkások hazatérése miatt.

Fotó: Kovács Péter

A Napló azzal a kérdéssel fordult az Operatív Törzshöz, hogy milyen plusz védelmi intézkedést kell, illetve lehet megtenni települési, esetleg egyéni szinten a kockázat csökkentése érdekében. Kiss Róbert rendőr alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi teherforgalommal kapcsolatos szabályokat az Operatív Törzs már a különleges jogrendi időszak bevezetését megelőzően megalkotta, ennek szabályait folyamatosan ellenőrzik.

– Jelen esetben a nemzetközi teherforgalomban érkező tehergépjárművek, nehézgépjárművek, illetve járműszerelvények csak meghatározott időpontban léphetnek be hazánk területére, az általunk kijelölt humanitárius korridorokon keresztül közlekedhetnek Magyarország területén, és csak a kijelölt pihenőhelyeken állhatnak meg. Ezen a szabályoknak a betartását rendőrség, illetve a Magyar Honvédség naponta ellenőrzi – hangsúlyozta az alezredes a szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

HBN

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában